- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta din carne de miel este o placinta aperitiv specifica sarbatorilor de Paste.
Ingrediente
- 500 gr carne de miel
- 1 lingura cu unt
- 200 ml lapte
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu bulion
- 4 linguri cu smantana
- sare
- piper macinat
- 2 linguri cu ulei
- 1 ou
- crengute de marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Toci carnea si o pui in castron adanc. Faci pe foc moale un sos alb din unt, faina pusa cate putin si lapte dulce. Fierbi sosul 10 minute si racoresti putin, rastorni peste carne, adaugi bulionul si smantana, sarezi si piperezi.
- Framanti amestecul cateva minute, il imparti in parti egale si-l pui in forme potrivit de mari, unse cu ulei, sa se coaca la foc potrivit. Cand ai asezat placinta in forme, ungi pe deasupra cu ou batut. Scoti pe platouri de faianta, decorezi cu crengute de marar si legume de sezon. Servesti cu paine proaspata de casa si cu vin rosu.