- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu rinichi este o placinta gustoasa, pe care puteti sa o serviti la felul principal, insotita de o salata de cruditati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 120 gr unt
- 3 linguri apa rece
- 210 gr faina
- sare
- 1 ou, pentru uns
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr rinichi de porc
- 1 lingura ulei
- 2 morcovi
- 2 linguri zahar
- 30 gr faina
- 500 gr carne de vita
- 2 cepe
- 850 ml supa de carne
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de fierbere 2 ore
Timp de coacere 40 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul taiat cubulete. Dupa ce se desface faina in unt, se adauga apa si se framanta. Se aduna aluatul intr-o bila care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru 1 ora.
- Intre timp, pentru umplutura, carnea de vita si rinichii de porc bine spalati, se taie cuburi mici care se trec prin faina amestecata cu sare si piper.
- Intr-o tigaie incapatoare, se incinge uleiul si s eprajesc bucatile de carne si rinichi, pe toate partile. Se scoate carnea cu o spumiera si, in acelasi ulei, se pune ceapa si morcovii curatati si taiati marunt. Se lasa 5 minute, se pune iarasi carne ain tigaie, se toarna supa si se presara zaharul. Se portiveste gustul de sare si piper si se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul mai mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic, pentru 2 ore.
- Se pune umplutura intr-un vas termorezistent si se acopera cu o foaie intinsa din aluat. Se gaureste foaia, se unge cu galbenus, apoi se coace placinta 40 de minute, la foc moderat. Cand aluatul este auriu-rumen, placinta este gata si se poate servi.