Placinta cu somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu somon este una din acele placinte pe care le-ai savura pana la ultima firimitura!

Ingrediente

    • 2 rulouri aluat foietaj
    • 250 gr smantana
    • 500 gr somon proaspat
    • 2 oua
    • piper macinat
    • sare
    • 25 gr unt, pentru tava

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Se verifica pestele sa nu aibe oase, apoi se taie si se mixeaza grosier. Se amesteca smantana cu ouale batute, se sareaza, se pipereaza, apoi se amesteca cu somonul mixat.
  2. Se unge cu unt o forma de tarta si se tapeteaza cu unul din rulourile de foietaj. Se taie surplusul si se gaureste cu furculita pe toata suprafata. Se repartizeaza umplutura peste foaie, se acopera cu al doilea foietaj si se lipeste bine de foaia de jos. Din aluatul ramas se modeleaza diverse forme care se asaza deasupra.
  3. Se baga tava de placinta la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate si se lasa 10 minute sa se racoreasca, inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Placinte