- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu sardine trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 2 rulouri aluat de foietaj
- 1 macrou afumat
- 2 oua fierte
- 100 gr cascaval ras
- 350 gr sardine in ulei
- 5 oua crude
- 200 gr smantana
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 5 minute
Timp de coacere 30 minute
- Cele doua rulouri de aluat se decongeleaza, iar unul dintre ele se asaza intr-o tava de cuptor.
- Se scurg bine sardinele, iar pestele afumat se curata de oase. Ouale fierte se curata, se faramiteaza usor si se amesteca cu macroul afumat si sardinele maruntite.
- Intr-un vas, se bat cele 5 oua crude, care se amesteca cu cascavalul ras si smantana. Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se amesteca cu pestele.
- Se toarna umplutura in tava, peste foaie, se acopera cu al doilea sul de foietaj si se coace 30 de minute. Placinta de sardine se scoate din cuptor si se lasa 20 de minute sa se racoreasca inainte de a o portiona si servi.