- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere este mult mai gustoasa daca adaugati miez de nuca, sau o puteti prepara in combinatie cu pere sau chiar dovleac.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 400 gr faina
- 175 ml apa
- 2 linguri cu otet
- 1/2 lingurita cu sare
- 175 gr zahar
- 1 lingurita cu scortisoara macinata
- 1,5 kg mere
- 10-12 nuci
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se imparte faina in 2 parti: 200 gr se amesteca incet cu margarina ca sa se obtina un aluat omogen. Faina ramasa se pune in castron, se face un aluat cu apa, sare si otet.
- Aluatul cu margarina se lasa la congelator 30 de minute, iar aluatul cu apa se framanta si se bate de planseta infainata pana cand face basici.
- Cele doua aluaturi se intind foi subtiri, se impaturesc, se intind iar cu sucitorul si se lasa la rece 1/2 ora, apoi se folosesc.
- Se spala merele si se trec pe razatoarea mare cu coaja cu tot, dar fara seminte. Se pun in cratita mare, se tin pe foc moale 10-15 minute, amestecand cu lingura de lemn pentru omogenizare. Se racesc, se indulcesc cu zahar tos, se parfumeaza cu scortisoara si se amesteca cu nuci tocate.
- Se intind doua foi de aluat: prima se pune in tava neunsa a aragazului, se acopera cu mere si se pune deasupra a doua foaie de aluat. Se coace placinta 1/2 ora.