- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Amandinele sunt prajiturile copilarie noaste, tocmai de aceea trebuie sa le preparam mai des.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri zahar tos
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina alba
- 2 linguri ulei
PENTRU CREMA:
- 350 ml frisca lichida
- 350 gr ciocolata amaruie
PENTRU SIROP:
- 200 ml apa
- esenta de rom
- 5 linguri zahar
PENTRU GLAZURA:
- 300 gr zahar
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 150 ml apa
Instructiuni de preparare
- Pentru inceput, se prepara blatul. Se separa ouale, apoi se mixeaza galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Se toarna mai apoi si faina amestecata cu praful de copt ?i cacaua. Se bat bine albusurile si se incorporeaza si ele in compozitia de galbenusuri.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, apoi se bagala cuptor pana scobitoarea de test iese curata.
- Intre timp, se prepara crema. Se pune ciocolata intr-un vas si se amesteca la foc mic, cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se prepara si glazura de ciocolata astfel: intr-o cratita, se pun apa si zaharul si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste zaharul. Se adauga mierea si cacaua si se iau de pe foc.
- Se taie in doua blatul si se insiropeaza cu un amestec de apa, zahar si esenta de rom, fierte in prealabil.
Peste prima jumatate de blat se adauga crema, dupa care se pune si a doua jumatate de blat insiropata.
- Se taie prajitura in patrate de marime potrivita, dupa care se glazureaza fiecare amandina in parte.