- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Eclerele o reteta aparent complicata dar foarte simpla in esenta.Secretul este sa amestecati energic ca sa nu se fomeze cocoloase.Rezultatul, cu siguranta, va satisface gusturile si celor mai pofticiosi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 8 oua
- 500 ml apa
- 200 gr margarina
- 350 gr faina
PENTRU CREMA:
- 4 oua
- 1 litru lapte dulce
- 20 gr faina
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU DECOR:
- 150 gr ciocolata cu lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se pune apa cu margarina la incalzit, iar cand margarina este complet topita se incorporeaza 350 gr faina amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Cand compozitia devine cremoasa, se inlatura de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Cand compozitia de aluat este complet racita se adauga treptat ouale (avand grija sa amesteci dupa ce adaugi fiecare ou).Din aceasta compozitie se formeaza betisoare de lungimea dorita, direct in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand distanta intre ele. Tava se baga in cuptorul incins, la foc puternic, pana cand se rumenesc putin. Cand eclerele sunt gata , se scot si se lasa la racit, taindu-le pe orizontala in doua pentru a le pute umple.
- Pentru crema, se pun 500 ml de lapte pe foc, se adauga galbenusurile si zaharul (amestecate in prealabil), si le lasi pe foc pana cand zaharul se topeste complet.
- Cealalta jumatate de litru de lapte o mixezi cu 120 gr faina si o rastorni peste compozitia care a fost pe foc, amestacand continuu pana se ajunge la punctul de fierbere si capata o consistenta cremoasa.
- Se lasa crema sa se raceasca, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma si zaharul vanilat, pentru a oferi o consistenta pufoasa.
- Se umplu eclerele racite cu crema racita complet, iar deasupra se unge cu ciocolata topita la bain-marie.