Bavareza de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de capsune trebuie sa o incercati pentru ca este un desert foarte aromat pe care il puteti sevi cu incredere copiilor vara, in loc de inghetatat.

Ingrediente

    • 125 gr zahar tos
    • 4 galbenusuri
    • 50 ml lapte
    • 6 foi de gelatina
    • 200 gr capsune
    • 4 albusuri
    • esenta de rom

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbensurile cu zaharul la bain-marie pana se obtine o crema albicioasa si care si-a marit volumul. Se adauga laptele clocotit si se amesteca pana se ingroasa, apoi se da deoparte.
  2. Se adauga in crema foile de gelatina topite in putina apa fierbinte, amestecand continuu in crema pana se raceste. Se adauga capsunele zdrobite si amestecate cu albusurile spuma, se toarna putina esenta de rom si se toarna crema intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentar.
  3. Se introduce forma la frigider pana se intareste, apoi se scufunda  2-3 secunda forma in apa cloctita si se rastoarna prajitura pe un platou, inlaturand in acelsi timp folia.

Recomandari

Prajituri