- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu fructe confiate este desertul aromat si gustos, pe care toti copii il adora.
Ingrediente
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar pudra
- 6 foi de gelatina
- 250 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 750 ml smantana subtire
- 150 gr fructe confiate
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar pudra. Se pune vasul in bain-marie, pe foc, si se amesteca cu telul pentru a se da compozitiei o consistenta cremoasa. Cand crema incepe sa se ingroase, se scoate vasul din bain-marie si se continua sa se bata.
- Intr-o cana se inmoaie gelatina in apa rece. Se incalzeste laptele intr-o cratita, se dizolva zaharul vanilat si gelatina inmuiata. Se pun cateva linguri de lapte cald in crema de oua, apoi aceasta se varsa cu totul in lapte. Se tine vasul pe foc mic, amestecand mereu timp de cateva minute. Se ia crema de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se bate bine smantana cu restul de zahar pudra si se amesteca cu crema de oua.
- Se uda o forma pentru sarlota cu apa si se toarna inauntru compozitia. Se pune forma la rece. Se scoate forma din frigider, se uda fundul formei cu un prosop muiat in apa calda si se rastoarna sarlota pe un platou. Se serveste ornata cu fructe confiate.