Bavareza de capsuni si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de capsuni si ciocolata este o reteta racoroasa care poate fi facuta cu orice fruct, avand un mare avantaj in zilele de vara. Este delicioasa vara servita ca desert sau ca gustare nu cred ca exista cineva care sa nu o indrageasca!

Ingrediente

    • 250 gr capsuni coapte
    • 200 ml smantana dulce
    • 4 linguri zahar tos
    • 130 gr fulgi de ciocolata sau granule
    • 3 foi de gelatina (sau 1 plic)

Instructiuni de preparare

  1. Se apala capsunile, se curata de codite, apoi se taie bucati care se pun intr-o oala. Se adauga zaharul si se lasa sa fiarba 5 minute, la foc mic. Dupa cele 5 minute se paseaza cu mixerul, iar peste piureul de capsuni se pune gelatine inmuiata in apa si stoarsa bine.
  2. Se lasa compozitia sa se raceasca, iar intre timp, se pune smantana intr-un castron rece si se bate spuma cu mixerul. Spuma obtinuta se adauga peste piureul de capsuni si se omogenizeaza.
  3. Se imbraca interiorul unei forme de chec cu folie alimentara, apoi se taorna compozitia pana la marginea de sus. Se baga forma in frigider pentru 2-3 ore apoi se rastoarna pe un platou.
  4. Se acopera bavareza cu granule de ciocolata si se taie felii groase. Bavareza se serveste decorata cu jumatati de capsuni.
  5. daca nu este sezonul capsunilor, le poti inlocui cu 3 pere bine coapte, urmand aceleasi proceduri.

Recomandari

Prajituri