- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de castane este un desert special cu care va puteti delecta in zilele caniculare de vara. Gustul aromat al acestei prajituri va va cuceri pe loc.
Ingrediente
- 500 gr castane
- 3 foi de gelatina
- 125 ml apa
- 60 gr unt
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se cojesc castanele si se fierb, si cat sunt inca fierbinti se cojesc de a doua pielita. Se trece pulpa ramasa prin masina de tocat, se preseaza bine pana se obtine o pasta fina ca un piure.
- Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu piureul de castane, cu untul si cu gelatina inmuiata in apa calduta si stoarsa bine. Cand compozitia s-a racit se asaza pe un platou si se acopera cu frisca, dupa care se tine in frigider 4-5 ore pana in momentul servirii.