- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mascarpone si menta este un desert racoritor de vara, ideal in zilele caniculare. Pentru un plus de efect o puteti servi alaturi de o limonada proaspata.
Ingrediente
- 100 gr biscuiti populari
- 2 linguri cacao
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 100 gr unt la temperatura camerei
PENTRU CREMA:
- 150 gr mascarpone
- 200 gr zahar
- 4 picaturi de colorant alimentar verde
- 150 ml frisca lichida, batuta
- 1 lingurita esenta de menta
- 1 plic gelatina
PENTRU DECOR:
- ciocolata alba
- menta proaspata
- merisoare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se faramiteaza biscuitii populari. Se adauga fulgii de ovaz, cacaua si untul si se amesteca cu mana pana se obtine o compozitie omogena.
- Pui intr-o tava hartie de copt si se intinde compozitia de biscuiti, uniformizand peste tot, apoi se baga tava la frigider pentru 2 ore.
- Intre timp,pregatesti crema: amesteci bine zaharul cu crema mascarpone, esenta de menta si colorantul. Adaugi frisca batuta, si gelatina inmuiata in putina apa.
- Adaugi doua picaturi de colorant alimentar, si cu lingura, ii dai aspect marmorat.
- Scoti blatul din frigider intizi crema si o bagi iarasi la frigider pentru cateva ore. Cand prajitura este rece, o scoti din frigider, o tai patrate si o decorezi cu ciocolata alba rasa, merisoare si frunze de menta proaspata.