Bavareza de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de portocale poate fi punctul de plecare pentru un tort delicios si apetisant.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 150 gr zahar pudra
    • 500 ml lapte
    • sucul si coaja de la 2 portocale
    • 7 foi de gelatina
    • 500 gr frisca
    • 50 gr portocale confiate

Instructiuni de preparare

  1. Se sparg ouale intr-un vas, se bat cu telul cu zaharul pudra, pana devin spumoase. Se toarna laptele peste oua, cate putin, si se bate in continuare. 
  2. Se pune in amestecul de oua cu lapte gelatina inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece. Se fierbe compozitia in bain-marie, batand mereu cu telul, pana se topeste gelatina si se ingroasa. Se scoate vasul din apa si se rastoarna continutul intr-un castron. 
  3. Se lasa compozitia sa se raceasca si se adauga zeama de portocale, care a fost strecurata printr-un tifon, cu coaja rasa de portocale si cu portocalele confiate, taiate marunt. 
  4. Se amesteca bine si se inglobeaza 300 gr frisca. Se toarna compozitia intr-o forma de bavareza unsa cu putin ulei si se pune forma in frigider. 
  5. Cand bavareza s-a intarit, se cufunda forma in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se garniseste cu 200 g frisca si portocale confiate taiate fin. Aceasta crema se poate pune direct in pahare, garnisindu-rse cu frisca si fructe confiate sau chiar in cosulete facute din jumatati de portocala. 

Recomandari

Prajituri