- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de portocale poate fi punctul de plecare pentru un tort delicios si apetisant.
Ingrediente
- 5 oua
- 150 gr zahar pudra
- 500 ml lapte
- sucul si coaja de la 2 portocale
- 7 foi de gelatina
- 500 gr frisca
- 50 gr portocale confiate
Instructiuni de preparare
- Se sparg ouale intr-un vas, se bat cu telul cu zaharul pudra, pana devin spumoase. Se toarna laptele peste oua, cate putin, si se bate in continuare.
- Se pune in amestecul de oua cu lapte gelatina inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece. Se fierbe compozitia in bain-marie, batand mereu cu telul, pana se topeste gelatina si se ingroasa. Se scoate vasul din apa si se rastoarna continutul intr-un castron.
- Se lasa compozitia sa se raceasca si se adauga zeama de portocale, care a fost strecurata printr-un tifon, cu coaja rasa de portocale si cu portocalele confiate, taiate marunt.
- Se amesteca bine si se inglobeaza 300 gr frisca. Se toarna compozitia intr-o forma de bavareza unsa cu putin ulei si se pune forma in frigider.
- Cand bavareza s-a intarit, se cufunda forma in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se garniseste cu 200 g frisca si portocale confiate taiate fin. Aceasta crema se poate pune direct in pahare, garnisindu-rse cu frisca si fructe confiate sau chiar in cosulete facute din jumatati de portocala.