Prajitura cu mere-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe retete de prajitura cu mere, dar noi va oferim o reteta aromata, plina de gust si foarte apetisanta.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 500 gr faina
    • sare
    • 1,5 kg mere
    • 75 gr zahar
    • 3 linguri smantana
    • 1 plic zahar vanilat
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu 75 gr zahar si cu zaharul vanilat, se adauga smantana si faina, se framanta bine, iar aluatul obtinut se imparte in doua.
  2. Se intind 2 foi, se pune una pe o tava mare, se asaza deasupra merele preparate inainte si se asaza deasupra a doua foaie. Prajitura se baga la cuptor sa se coaca.
  3. Merele se spala, nu se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu dintii mari si se pun in tigaie pe foc mic, adaugand zahar dupa gust, putina scortisoara macinata si se lasa sa scada zeama lasata de mere. Se mai amesteca usor merele, dar cu atentie si cand nu se mai vede sirop in tigaie se iau de pe foc: tinute prea mult devin marmelada.Acest amestec se foloseste la prajitura numai dupa ce se raceaste.
  4. Prajitura cand este aproape gata se adauga smantana si se mai baga inca 10 minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca si se portioneaza pentru a fi servita.

Recomandari

Prajituri