- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mere este poate cea mai renumita prajitura de la noi, si pe departe si cea mai aromata. Folosind de fiecare data alt soi de mere se obtine mereu o alta aroma a aceleiasi prajituri.
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 350 gr faina
- 1,5 kg mere
- 200 gr zahar pudra
- 350 gr zahar tos
- 170 gr unt
- 4 albusuri
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine galbenusurile cu 200 gr zahar tos, se adauga untul si se freaca din nou, apoi se adauga faina. se obtine un aluat moale.
- Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se toarna in ea aluatul si se introduce tava in cuptor sa se coaca.
- Merele se rad pe razatoare, se storc si cand aluatul este aproape copt se pun merele si se baga prajitura iarasi la cuptor sa se coaca.
- Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra adaugat treptat, in ploaie, si se toarna peste mere, apoi ptajitura se mai lasa inca 20 de minute la cuptor, cat sa se usuce albusul.
- Cand prajitura este gata se lasa in tava pana se raceste, apoi se poate portiona si servi.