Prajitura rulata cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura rulata cu mere este o prajitura aromata foarte gustoasa, care se prepara foarte usor. Prajitura rulata cu mere este mult mai gustoasa daca este consumata a doua zi, cand sunt reci.

Ingrediente

    • 150 gr margarina
    • 300 gr faina
    • 3-4 linguri de apa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1,5 kg mere
    • 1 lingura otet
    • 1 lingura ulei sau smantana
    • sare
    • scortisoara

Instructiuni de preparare

  1. Se framanta 150 gr faina cu uleiul, otetul si apa in care s-a dizolvat putina sare. Restul de faina se amesteca cu margarina, pana se obtine o pasta.
  2. primul aluat se intinde in foaie si se unge cu cel de al doilea aluat. Se ruleaza, se taie in trei si se da la rece pentru 20 de minute.
  3. Intre timp, se spala merele, se rad si se pun cu zahar intr-o tigaie pe foc sa isi lase din zeama, amestecand usor, din cand in cand. Cand nu se mai vede zeama in tigaie, se scot merele si se lasa sa se raceasca, amestecandu-le usor cu zaharul banilat cu cu putina scortisoara macinata.
  4. Se intind cele 3 foi de aluat. se asaza mere pe fiecare foaie, se ruleaza, se pun in tava una langa alta, se ung cu unt si se baga in cuptor sa se coaca.
  5. Cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca in tava, abia apoi se taie felii si se poate servi.

Recomandari

Prajituri