Bavareza de vanilie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de vanilie este foarte buna pentru prepararea multor prajituri gustoase si aromate.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 500 ml lapte
    • 7  foi de gelatina
    • 150 gr zahar
    • 1/2 baton de vanilie
    • 50 gr fructe confiate
    • 500 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb intr-o cratita ouale, laptele, zaharul, vanilia taiata marunt si foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece. Se tine cratita pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa crema. Se rastoarna compozitia intr-un castron si, calduta, se amesteca usor cu 300 gr frisca si cu fructele confiate taiate marunt. Se pune compozitia in forma de bavareza udata cu apa si se da forma la frigider. 
  2. Cand s-a intarit, bavareza se rastoarna pe un platou, dupa ce se cufunda forma in apa clocotita. Se orneaza cu 200 gr frisca. 

Recomandari

Prajituri