- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Caramel este o prajitura aromata, dulce si perfecta pentru zilele cand aveti invitati pe care doriti sa ii surprindeti cu un desert special.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 10 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 3 oua
- 10 linguri lapte
- 500 gr faina
- 1 lingurita amoniu pentru praituri
PENTRU CREMA:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 300 gr unt
- 600 gr zahar
- 250 gr miez de nuca
- 3 linguri faina
- coaja rasa de portocala
PENTRU GLAZURA:
- 2 plicuri glazura de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas amesteci ouale cu zaharul, uleiul, laptele si, la final, adaugi faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, apoi amesteci. Adaugi esenta de vanilie si omogenizezi compozitia, apoi imparti aluatul in patru bucati si coci 4 foi pe spatele tavii, la foc mic.
- Caramelizezi 300 gr zahar. Amesteci ouale cu zaharul ramas si adaugi miezul de nuca macinat, faina si laptele, apoi torni amestecul in vasul cu zahar ars. Crema astfel preparata o fierbi pana se ingroasa ca o smantana. Iei de pe foc, adaugi untul si mai asezi pe foc 5-6 minute, amestecand mereu, apoi o lasi sa se raceasca. Imparti crema in trei si o intinzi intre foi.
- Pui plicurile de glazura de ciocolata intr-un vas cu apa fierbinte, timp de 5 minute, pana se inmoaie glazura, apoi tai coltul plicurilor si glazurezi prajitura.