Prajitura Angelo

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Angelo este foarte aromata si delicioasa, fiind o prajitura iubita in toata lumea.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 300 gr zahar
    • 2 linguri faina
    • 10 albusuri
    • 300 gr miez de nuca macinat
    • zeama de la 1/2 lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 12 linguri zahar
    • 300 gr unt
    • ciocolata
    • 10 galbenusuri
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 linguri nes

Instructiuni de preparare

  1. Pentru foi,bati spuma tare albusurile impreuna cu putina sare si zahrul, adaugi nuca macinata, faina si zeama de lamaie si omogenizezi folosind miscari verticale, de jos in sus. Imparti compozitia in trei castronele si coci pe rand trei foi, in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
  2. Pentru crema, bati la bain marie galbenusurile cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana obtii o spuma tare, pe care o lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Cand crema s-a racit, incorporezi treptat untul moale frecat spuma, si imparti crema in trei. Doua raman galbene, iar a treia o amesteci cu nesul frecat cu zaharul ramas.
  3. Umpli foile cu crema avand grija ca crema de nes sa fie la mijloc, iar deasupra razi ciocolata.

Recomandari

Prajituri