- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu ciocolata si topping de zmeura trebuiesc servite caldute, pentru a le surprinde din plin aroma.
Ingrediente
- 150 gr unt
- 250 gr fulgi de ciocolata neagra
- 5 oua
- 100 gr zahar tos
- putina sare
- 4 lingurite faina alba
- hartii de briose
PENTRU GLAZURAT:
- 175 gr zmeura proaspata
- 100 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, se topeste la bain-marie ciocolata impreuna cu untul, si cand amestecul este complet omogen sa da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
- Separat, cu un mixer, se bat ouale cu zaharul si putina sare, pana cand zaharul este complet topit. Se incorporeaza amestecul de ciocolata in cel de ou si se amesteca bine ca sa se omogenizeza, apoi se incorporeaza faina.
- tapetati o tava cu forme de briose si ungeti-le cu putin ulei, apoi cu o lingura repartizati din aluat, numai pana la 3/4 din forma.
- Introduceti tava in cuptor, si coaceti 8-10 minute, pana aluatul se umfla, dar centrul este inca moale. Scoateti briosele din tava si tranferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca.
- Cu 20 de minute inainte de a le servi puneti in centrul fiecarei briose zmeura si pudrati-le cu zahar.