- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budincile de ciocolata amaruie sunt delicioase si la fel de gustoase calde sau reci, fiind un deliciu culinar desavarsit.
Ingrediente
- 125 gr ciocolata neagra amaruie
- 125 gr unt si inca putin pentru uns formele
- 150 gr zahar tos
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 50 gr faina
USTENSILE:
- 4 forme de 200 ml sau 6 de 150 ml pt sufleu sau budinca
Instructiuni de preparare
- Puneti ciocolata rupta bucati impreuna cu untul intr-un vas la bain-marie si lasati sa se topeasca impreuna. Amestecati cu grija pentru a uniformiza si lasati sa se raceasca putin.
- Bateti ouale si galbensuurile cu zahar pana cand obtineti o crema groasa, de culoare deschisa, iar apoi adaugati ciocolata topita cu unt. Presarati faina peste amestec, amestecati usor, apoi turnati amestecul in fomrle unse cu unt si coacet 20 de minute, pana cand preparatul creste putin si se crapa usor.
- Serviti budincile calde cu frisca, iaurt indulcit sau inghetata.