- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cataifuleste o prajitura orientala foarte buna si aromata, care este mai buna daca o tineti o noapte la rece inainte de a servi.
Ingrediente
- 250 gr fidea
- 200 gr miez de nuca
- 100 gr fistic
- 125 gr migdale
- 60 rg zahar
- 175 gr unt la temperatura camerei
- 4 linguri apa de portocale
- 250 gr miere de tei
- 1 lingurita scortisoara
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron adanc se separa fideaua si se faramiteaza cu mana.
- se topesc 100 rg unt si se varza in fir subtire peste fideaua faramitata. Se amesteca, cel mai bine, cu mana. Fructele uscate se maruntesc cu zaharul, 2 linguri de apa de portocale si restul untului la temperatura camerei.
- intr-un vas de cuptor cu margini inalte se pune un prim strat de fidea cu unt, apoi se repartizeaza umplutura de fructe uscate maruntite si se acopera cu cea de a doua parte a fidelei cu unt. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
- Intre timp, se prepara siropul din miere, 6 linguri de apa, 2 linguri apa de portocale si scortisoara. Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul fierbinte.
- Se lasa sa se raceasca in totalitate inainte de a o portiona si a aduce la masa.