- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai delicios decat o ceasca de cafea? Cu siguranta, o prajitura in care regasesti atat aroma cafelei cat si gustul nucilor macinate. Acest desert excelent se prepara usor, rapid si este cu siguranta irezistibil.
Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr margarina
- 100 ml lapte dulce
- 300 gr faina
- 100 gr nuca macinata
- 2 linguri cafea preparata neindulcita
- 250 gr zahar
- 200 gr gem de capsuni
- 1 plic praf de copt
PENTRU GRILAJ:
- 2 oua
- 2 linguri nuca macinata
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga margarina moale,laptele dulce,plicul de praf de copt, nucile, faina si cafeaua. Se amesteca compozitia bine pana se obtine un amestec omogen, care se toarna intr- tava medie unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute, la foc mic.
- Pentru prepararea grilajului, se bat ouale cu zaharul si se incorporeaza faina si nuca macinata. Dupa 30 de minute de copt, scoti prajitura din cuptor, o ungi cu gem si gaci un grilaj cu ajutorul postului, din compozitia cu nuca. Dai din nou prajitura la cuptor pentru inca 20 de minute.
- prajitura cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet.Abia cand este rece se portioneaza si se poate servi cu o ceasca de ceai sau cafea.