Cremsnit- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cremsnitul este o alta versiune a binecunoscutului millefeuile.Foietajul se coace pana devine crocant, tamanand suntire si este umplut cu o delicata crema de vanilie, iar apoi glasat.

Ingrediente

    PENTRU COSULETE:

    • 2 pachete de 400 gr de foietaj semipreparat, decongelat

    PENTRU CREMA DE VANILIE CU OU:

    • 200 gr zahar
    • 30 gr amidon de porumb
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • 3 galbenusuri
    • 50 gr faina
    • 500 ml lapte

    PENTRU GLASAT:

    • 230 gr zahar pudra cernut
    • 1/2 lingurita esneta de vanilie
    • apa clocotita

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOATA;

    • 30 gr ciocolata neagra topita

    USTENSILE:

    • 2 tavi joase de folosit ca greutati
    • stilou pentru decorat
    • 2 tavi joase tapetate cu hartie de copt
    • tel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 18-23 minute
Timp de racire 1 ora

  1. Desfaceti foile de foietaj si puneti-le pe tavile joase, apoi intepati-le pe toata suprafata cu o furculita. Asezati cate o tava de dimensiune corespunzatoare pe fiecare foaie. Este posibil  sa le coaceti in mai multe transe.
  2. Coaceti foile in cuptorul incins timp de 18-23 de minute sau pana cand se rumensc si devin crocante. Scoateti cu grija foaia din tava si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. Taiati fiecare foaie in jumatate si  fasonati marginile. Va ramane o foaie in plus.
  3. Bateti galbenusurile cu zaharul  pana se deschid la culoare, adaugati faina si amidonul de porumb omogenizand compozitia. adauagti un sfert din cantitatea de lapte pentru a lichefia amestecul.Turnati restul de lapte si esenta de vanilie intr-o craita si aduceti-l la punctul de fierbere. Turnati laptele peste galbenusuri, omogenizati si fierbeti crema, amestecand continuu, pana se ingroasa.Turnati crema intr-un castron, acoperiti cu folie de plastic si lasati-o sa se raceasca fara a mai ametseca in ea.
  4. Adaugati esenta de vanilie peste zaharul pudra si incorporati apa clocotita, lingura cu lingura, pana obtineti o textura care poate fi intinsa.
  5. Asezati o foaie pe o planseta si ungeti-o cu un strat gros de crema. Asezati a doua foaie peste umplura si ungeti-o cu inca un strat de crema. Asezati ultimul strat peste crema si glasati-l uniform.
  6. Topiti ciocolata la bain-marie si turnati-o in stiloul de decorat. Cu stiloul, trasati linii orizontale de ciocolata la intervale regulate, pe suprafata glazurii.
  7. Cu o frigaruie metalica subtire, trasati linii oblice peste cele orizontale. Lasati glazura sa se fixeze iniante de a taia portiile cu grija, cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita.

Recomandari

Prajituri