- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Negresa glazurata este un desert indragit de toata lumea, mai ales daca este servit rece, alaturi de o ceasca de ceai.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr ciocolata amaruie
- sare
- 175 gr unt
- 175 zahar pudra
- 5 oua
- 3 linguri cacao
- 175 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU GLAZURA:
- 2 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 350 gr mascarpone
- 200 gr zahar
- 1 lingurita coniac
Instructiuni de preparare
- Se taie ciocolata cubulete si se topesc la bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
- Se freaca untul cu zaharul si putina sare si zaharul vanilat, apoi se adauga ouale unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat ouale se pune o parte din ciocolata si la finat, se adauga cu grija faina si cacaua, avand grija sa se incorporeze usor ca sa nu se lasa, apoi se toarna toata compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul si coniacul, apoi se adauga vanilia si mascarponele. Se scoate foaia din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde un strat de glazura. Se intinde uniform si se decoreaza cu restul de ciocolata topita, apoi se da prajitura la rece pana a doua zi cand poate fi portionata si servita.