Prajitura cu crema de ciocolata cafea si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale este un deliciu aromat care va va incanta simturile de indata ce incepeti sa o savurati. Invitatii tai vor fi impresionati de aceasta prajitura delicioasa.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 110 gr migdale
    • 280 gr zahar pudra
    • 200 gr pricomigdale
    • 6 galbenusuri
    • 400 gr piscaturi
    • 150 ml  cafea
    • 300 ml Marsala
    • ciocolata de menaj pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine galbenusurile, cu untul si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema moale si catifelata.
  2. Crema obtinuta se imparte in 3 parti, dintre care una mai mare si 2 mai mici. In crema mai multa cantitativ  se adauga ciocolata rasa, in cea de-a doua se adauga cafeaua rece strecurata , iar in ultima se adauga migdalele prajite si tocate.
  3. Se taie piscoturile pe lungime in jumatati, se inmoaie in Marsala, se scurg, apoi se pun pe un platou rotund.
  4. Peste piscoturi se intinde crema de ciocolata, apoi se adauga peste crema pricomigdalele inmuiate in Marsala. Se intinde apoi crema cu cafea, apoi se intinde un rand de piscoturi, acoperind cu crema cu migdale.
  5. Se baga prajitura la frigider, unde se lasa sa se raceasca pentru cel putin 3 ore, decorand in momentul servirii cu fulgi de ciocolata.

Recomandari

Prajituri