- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu caise uscate este foarte aromata, iar daca caisele uscate sunt aromate, atunci desertul este exceptional.
Ingrediente
- 250 gr caise uscate
- 75 migdale rasnnite
- 3 picaturi esenta de migdale
- 100 rg zahar tos
- 24 langues de chat
- 300 ml smantana
- 200 ml vin fiert
- 25 migdale pentru decor
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se pun caisele in apa rece si se lasa ia inmuiat o noapte. Se scurg caisele, se pun intr-o craticioara, se toarna peste ele vinul si apa cat sa ie acopere. Se pune craticioara pe foc si se lasa la fiert 5 minute. Se lasa caisele la racit in lichidul lor. Se scurg caisele deasupra unei farfurii adanci.
- Se inmoaie langues de chat una cate una in zeama de caise si se tapeteaza cu ele peretii unei forme pentru sarlota, imbracata in folie antiadeziva.
- Smantana, picaturile de esenta de migdale si zaharul se pun intr-o cratita si se bat bine pana cand crema devine consistenta, apoi se incorporeaza migdalele rasnite. Se pune crema pe fundul formei peste piscoturi, apoi se pun caise si se alterneaza straturile, terminand cu un strat de crema. Se acopera sarlota cu folie alimentara si se tine 4 ore in frigider. Inainte de a servi, se prajesc migdalele si apoi se taie foarte fin. Se scoate sarlota din forma. Se orneaza cu frisca si se presara cu migdale taiate.