Prajitura Arlechin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Arlechin este un desert care cu dinguanta ii va binedispune pe toata lumea datorita aromei delicioase si al aspectului apetisant.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt sau margarina
    • 3 galbenusuri
    • 1 plic zahar vanilat
    • 300 gr faina
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic praf de copt
    • coaja rasa de lamaie

    PENTRU GLAZURA:

    • 250 gr zahar pudra
    • 50 gr nuci tocate fin
    • 50 gr stafide negre
    • 50 gr stafide aurii
    • 3 albusuri
    • 1/2 lingurita zeama de lamaie
    • 3 linguri gem de caise


Instructiuni de preparare

  1. Freci zaharul cu untul si zaharul vanilat. Adaugi pe rand galbenusurile, praful de copt dizolvat intr-o lingura de lapte, coaja rasa de lamaie si, treptat faina. Amesteci bine, apoi intinzi o foaie pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Introduci tava in cuptor unde o lasi sa se coaca 20-25 de minute, la foc moderat.
  2. Intre timp, bati albusurile spuma, adaugand treptat zaharul si zeama de lamaie. Bati pana cand spuma nu mai curge de pe tel. cand aluatul din tava este pe jumatate copt, acoperi cu un strat subtire de gem de caise, iar pe deasupra adaugi albusul batut spuma, niveland usor pe toata suprafata. presari deasupra nucile taiate si stafidele.
  3. Coci din nou, pana se intareste albusul. daca nu este gata si totusi albusul a inceput sa se ingalbeneasca, acoperi cu o hartie de copt deasupra. Prajitura se taie in bucati dreptunghiulare, cand este inca calda.

Recomandari

Prajituri