- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Praijitura cu banane este atat de aromata si de gustoasa, incat de cele mai multe ori este nevoie sa preparam chiar si 2 tavi, ca sa multumim pe toata lumea.
Ingrediente
- 75 gr unt, la temperatura camerei
- 300 gr zahar tos alb
- 2 oua
- 150 ml smantana
- 1 lingurita esneta de vanilie
- 400 gr faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/4 lingurita sare
- 200 gr piure de banane
- 450 gr crema de branza rece
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema fina si aerata. Se incorporeza treptat ouale, unul cate unul, apoi se adauga smantana si esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine compozitia, apoi se adauga treptat faina amestecata ci bicarbonatul de sodiu si sarea. Cand aluatul este perfect omogen se incorporeaza piureul de banane, apoi aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Se baga tava in cuptorul incins si se coace 20-25 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor, se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar.
- Cand prajitura este complet racita, se glazureaza cu crema de branza, apoi se poate portiona si servi.