- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de ciocolata este un desert foarte bun si racoritor, mai ales daca este servit rece ca desert sau gustare alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute+10 minute coacere+2 ore asteptare
- Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o crema alba. Albusurile se bat si apoi se amesteca cu crema de galbenusuri si cacaua si faina cernute. Se amesteca usor si se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10 minute. Odata copt, aluatul se ruleaza intr-un servet de bucatarie umezit si bine stors. Se lasa asa pana la prepararea cremei.
- Pentru crema, ciocolata bucati si frisca se fierb. Se amesteca pentru a topi ciocolata si, dupa ce aceasta s-a topit, se adauga untul taiat bucati. Se amesteca dupa fiecare portie de unt.
- Se desface cu grija blatul din servet si se umple cu crema pusa in partea in care a stat la interior, se ruleaza blatul si se asaza pe un gratar dupa umplere.
- Pentru glazura de ciocolata, frisca lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca si se toarna peste rulada. Se lasa sa se usuce putin si apoi se da rulada la rece pentru 2 ore.