- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de trufe este o prajitura cu care puteti surprinde in mod placut chiar si la o aniversare, pentru arata foarte bine si este foarte gustoasa.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 60 minute+20 minute coacere+10 minute fierbere
- Pentru blat, la inceput, se separa ouale. Galbenusurile si zaharul se freaca bine pana se obtine o pasta albicioasa. Se adauga praful de copt, faina, amidonul, untul, ciocolata data prin razatoare si, la final, albusurile batute spuma si miezul de nuca. Toate ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se toarna intr-o tava mare si se coace 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Pentru crema de trufe, se pun ciocolata bucati si laptele la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata, se trage de pe foc, se pune untul si se amesteca pana ce acesta este complet topit. Se adauga galbenusurile si se amesteca, apoi zaharul. Se toarna peste blat si se intinde cu un cutit cu lama lata.
- Pentru capacul de ciocolata, se topesc ciocolata bucati si untul taiat. Dupa ce s-au topit, se adauga esenta de vanilie si se toarna apoi peste prajitura.
- Se lasa prajitura sa se racoreasca si apoi se da la rece pentru 4 ore. Se serveste cu sos de ciocolata si zmeura.