- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Puia cu foi Lica este o delicioasa prajitura care nu necesita coacere, este aromata si cu si guranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 250 gr miere de albine
- 250 gr unt/margarina, la temperatura camerei
- coaja rasa de lamaie
- rom
- 1 lingura cacao
- 500 gr nuci macinate
- 4 foi Lica (foi de napolitana)
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-o craticioara zaharul cu mierea de albine, untul, coaja rasa de lamaie, esneta de rom si cacaua, apoi se pune pe foc pana incepe sa fiarba, iar zaharul este complet dizolvat.
- Se da vasul deoparte si se incorporeaza in crema nucile macinate. Cu aceasta crema se umplu foile Lica, care se pun una peste alta, fara a unge si foaia de deasupra. Se intinde peste ultima foaie o foile de plastic si se asaza o greutate, apoi se baga prajitura la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
- In momentul servirii prajitura se taie patrate sau batoane, care se servesc imrpeuna cu un pahar de lapte.