Prajitura Puia cu foi Lica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Puia cu foi Lica este o delicioasa prajitura care nu necesita coacere, este aromata si cu si guranta, pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 250 gr miere de albine
    • 250 gr unt/margarina, la temperatura camerei
    • coaja rasa de lamaie
    • rom
    • 1 lingura cacao
    • 500 gr nuci macinate
    • 4 foi Lica (foi de napolitana)

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-o craticioara zaharul cu mierea de albine, untul, coaja rasa de lamaie, esneta de rom si cacaua, apoi se pune pe foc pana incepe sa fiarba, iar zaharul este complet dizolvat.
  2. Se da vasul deoparte si se incorporeaza in crema nucile macinate. Cu aceasta crema se umplu foile Lica, care se pun una peste alta, fara a unge si foaia de deasupra. Se intinde peste ultima foaie o foile de plastic si se asaza o greutate, apoi se baga prajitura la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
  3. In momentul servirii prajitura se taie patrate sau batoane, care se servesc imrpeuna cu un pahar de lapte.

Recomandari

Prajituri