Prajitura cu mere- varianta 6

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mere este un desert foarte gustos, pe care il puteti servi rece, a doua zi. Acest desert poate fi punctul forte al vostru la mesele in familie.

Ingrediente

    • 600 gr faina alba
    • 1 lingurita sare
    • 400 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 200 ml ulei
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 3 oua
    • 1,5 kg mere, curatate si tocate marunt
    • 200 gr nuci tocate
    • 250 gr zahar brun
    • 70 ml lapte
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, cerneti faina impreuna cu zaharul, sare si bicarbonatul de sodiu. Faceti un gol in mijloc si adaugati uleiul, esenta de vanilie si ouale batute usor. Amestecati bine aluati, si cand acest este omogen adaugati merele si nucile tocate.
  2.  Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si nivelati usor cu lama unui cutit, dupa acre bagati-o in cuptor pentru 50 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
  3. Intre timp, preparati glazura amestecand intr-o cratita zaharul brun cu laptele si untul. Lasati amestecul sa dea in cateva clocote, 2 minute, amestecand continuu.
  4. Cand prajitura este gata scoateti-o din cuptor si lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi turnati glazura fierbinte si lasati-o sa se intareasca.

Recomandari

Prajituri