- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuca este o prajitura foarte buna si apetisanta mai ales daca este servita a doua zi.
Ingrediente
- 150 gr zahar
- 200 ml lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- faina cat cuprinde
- 250 gr nuci macinate
- 250 gr unt
- 1 galbenus
- drojdie cat o nuca
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 450 gr gem de caise
PENTRU GLAZURA:
- 3 linguri zahar
- 75 gr unt
- 3 linguri cacao
- 5 linguri lapte
Instructiuni de preparare
- Cerni intr-un castron 250 gr faina, iar in mijloc faci o adancitura in care pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, galbenusul, unutl moale si laptele caldut in care ai dizolvat drojdia si 3 linguri de zahar. Omogenizezi bine compozitia si adaugi treptat faina, pana obtii un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de maini.
- Imparti aluatul in trei si, pe planseta tapetata cu faina, intinzi pe rand foi de dimensiuni egale. Amesteci nucile cu zaharul ramas si cu zaharul vanilat. Asezi in tava o foaie, o ungi cu gem si presari cu nuci, apoi repeti straturile acoperind cu cea de a treia foaie. presari putina faina, acoperi cu un servet, pui deasupra o alta tava cu greutate si lasi tava la cald o ora.
- Dupa o ora coci prajitura in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste.
- Separat fierbi in cateva clocote laptele, cacaua si zaharul, iar cand siropul este caldut, amesteci untul. Glazura se toarna peste prajitura fierbinte si se lasa peste noapte la rece.