Prajitura cu nuca-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuca este o prajitura foarte buna si apetisanta mai ales daca este servita a doua zi.

Ingrediente

    • 150 gr zahar
    • 200 ml lapte
    • 1 lingurita bicarbonat
    • faina cat cuprinde
    • 250 gr nuci macinate
    • 250 gr unt
    • 1 galbenus
    • drojdie cat o nuca
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 450 gr gem de caise

    PENTRU GLAZURA:

    • 3 linguri zahar
    • 75 gr unt
    • 3 linguri cacao
    • 5 linguri lapte

Instructiuni de preparare

  1. Cerni intr-un castron 250 gr faina, iar in mijloc faci o adancitura in care pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, galbenusul, unutl moale si laptele caldut in  care ai dizolvat drojdia si 3 linguri de zahar. Omogenizezi bine compozitia si adaugi treptat faina, pana obtii un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de maini.
  2. Imparti aluatul in trei si, pe planseta tapetata cu faina, intinzi pe rand foi de dimensiuni egale. Amesteci nucile cu zaharul ramas si cu zaharul vanilat. Asezi in tava o foaie, o ungi cu gem si presari cu nuci, apoi repeti straturile acoperind cu cea de a treia foaie. presari putina faina, acoperi cu un servet, pui deasupra o alta tava cu greutate si lasi tava la cald o ora.
  3. Dupa o ora coci prajitura in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste.
  4. Separat fierbi in cateva clocote laptele, cacaua si zaharul, iar cand siropul este caldut, amesteci  untul. Glazura se toarna peste prajitura fierbinte si se lasa peste noapte la rece.

Recomandari

Prajituri