- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura intoarsa cu ananas proaspat este atat de aromata, incat copii vor fi incantati. Servita rece, a doua zi va fi o incantare!
Ingrediente
- 150 gr zahar brun
- 150 gr unt
- 150 ml suc de anans neindulcit
- 300 gr faina alba
- 2 plicuri praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr zahar alb
- 3 oua
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 ananas proaspat curatat si taiat rondele
Instructiuni de preparare
- Se topeste untul si se da deoparte iar cand este caldut se iau din el 3 linguri si se amesteca cu zaharul brun si cu 50 ml suc de ananas. Se omogenizeaza amestecul si se toarna in tava de copt unsa si ea cu putin unt topit. Aranjati rondelele de ananas in tava, astfel incat sa aibe un model cat de cat frumos, dupa care dati tava deoparte.
- Separat, amestecati faina cu sarea, zaharul alb si praful de copt. Separati ouale, si abti albusurile cu un tel pana se intaresc. Bateti doua din galbenusuri cu un tel pana se deschide la culoare si adaugati treptat sucul de ananas ramas, esenta de vanilie si restul de unt topit. Omogenizati bine compozitia si adaugati in el amestecul de faina. Cand compozitia este omogena, adaugati albusurile batute spuma, amestecand usor cu o paleta, cu miscari lente de jos in sus, apoi turnati-l in tava, peste ananas.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 30-40 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura 10 minute sa se racoreasca, apoi dintr-o miscare rasturnati-l pe platoul de servire.