- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura nemteasca cu mere este o prajitura foarte aromata, usor de preparat si cu siguranta si pe placul vostru... trebuie numai sa o incercati!
Ingrediente
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 400 gr zahar
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 gr faina alba
- 1 lignurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 6 mere mari, curatate si taiate felii
Instructiuni de preparare
- Intr-un bal mixati ouale si uleiul pana obtineti o crema, in care incorporati apoi zaharul si esenta de vanilie
-
Intr-un castron amestecati sarea, faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara, pana se omogenizeaza, apoi amestecul se incorporeaza treptat in compozitia de ou, amestecand pana se omogenizeaza. Aluatul obtinut va fi destul de gros si adaugati merele, amestecand cu o lingura de lemn. Intindeti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi coaceti prajitura 45 de minute in cuptorul incins. Cand prajitura este rumena si frumoasa, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
- Prajitura nemteasca cu mere se servetse rece, pudrata cu zahar.