- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de ciuperci fripte pe gratar este o salata aperitiv de vara, gustoasa, dietetica si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 10-12 ciuperci mari
- 1 capatana de usturoi
- 4 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper macinat
- 1 ou fiert tare
- 2 linguri cu zeama de lamaie
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Curatati ciupercile de frunze si nisip, scoateti piciorusele si aruncati partea care a stat in pamant.
- Spalati si tocati marunt partea care a ramas si strangeti tocatura in cratita emailata in care ati pus o lingura cu ulei de masline. Lasati cratita pe foc mic 8-10 min apoi stingeti focul.
- Spalati palariile ciupercilor, scuturati apa si impanati fiecare palarie cu catei de usturoi curatati de coaja. Puneti ciupercile pe gratar, la foc moale. Cat sunt pe gratar sarati, piperati si stropiti cu ulei de masline. Pe masura ce se fac, scoateti ciupercile de pe gratar pe farfuriile de servit.
- Peste tocatura de ciuperci puneti: zeama de lamaie, sare, un ou fiert tare trecut pe razatoarea mica si patrunjel tocat si omogenizati.
- Serviti ciupercile fripte cu sosul alaturi, cu crutoane uscate de paine.