- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de sfecla rosie fiarta este o salata de post, plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.
Ingrediente
- 6-9 sfecle rosii mici
- 2 linguri cu otet
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- pulbere din seminte de in
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Spalati sfeclele cu o perie moale si puneti-le sa fiarba in oala sub presiune sau coaceti-le in cuptor.
- Fierberea se face intr-o ora in oala sub presiune si intr-o ora si jumatate in vas emailat. Se fierbe cu vasul acoperit. Cand furculita patrunde in leguma, sfeclele se scot si se racesc. Curatati de coaja subtire de deasupra, dati pe razatoare 4 sfecle, sarati usor, adaugati usturoi tocat si otet indoit cu apa.
- Scobiti sfeclele ramase si umpleti-le cu salata de cruditati sau cu orice fel de amestec aveti. Puneti in salata si miezul sfeclelor trecut pe razatoare. Asezati sfeclele umplute pe un platou, inconjurati cu miezul de sfecla pregatit cu otet si usturoi.
- Serviti langa mancaruri de legume bine scazute sau cartofi prajiti. Fiind pregatita din leguma fiarta, salata de sfecla poate primi deasupra o lingura cu pulbere din seminte de in care nu-i schimba gustul.