- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de pui Caesar este una din cele mai apreciate salate pe continentul american.Datorita continutului ridicat de ingrediente poate inlocui cu succes o masa de pranz, asigurand in acelasi timp si necesarul de vitaminte.
Ingrediente
PENTRU SALATA:
- 4 felii prosciuto
- 1 piept de pui dezosat, fara piele
- 1 lingurita unt
- 2 felii de franzela taiate cubulete
- 1 salata verde
PENTRU SOS:
- 2 catei de usturoi
- 75 ml vin alb
- 2 galbenusuri de ou
- 1 file de hamsie
- 75 gr parmezan ras
- 150 ml ulei de masline
- 2 lingurite mustar
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Feliile de prosciuto se pun pe gratarul incins si se lasa 3-4 minute, pana devin crocante, dupa care se scot pe o farfurie si se tamponeza cu un servet absorbant.
- Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se unge cu putin ulei de masline si se baga la rece pentru 15 minute. Se incalzeste o tigaie in care se pune pieptul de pui sa se rumeneasca 2-3 minute pe fiecare parte.
- Se topeste untul intr-o tigaie in care se rumenesc cuburile de paine pana devin aurii. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.
- Salata se spala sub jet de apa si se lasa sa se scurga de apa pana cand se prepara sosul.
- Pentru prepararea sosului, se incalzeste o tigaie in care se pune vinul si cateii de usturoi. Se lasa sa fiarba pana cand usturoiul se inmoaie, moment in care se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasa.
- Intr-un bol se amesteca vinul cu usturoiul, galbenusurile de ou, fileul de peste si parmezanul. Cu ajutorul unui mixer se mixeaza pana cand se obtine o pasta care se toarna in bolul cu salata verde si pieptul de pui rumenit, taiat cubulete.
- In momentul servirii, salata se decoreaza cu feliile de prosciuto cocant.Pentru o aroma proaspata sosul se adauga numai in momentul servirii.