- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Soteul de morcovi cu naut este de fapt o salata aperitiv pe care o puteti servi la orice ora din zi atat ca fel principal cat si ca gustare.Pentru un gust mai bogat [uteti adauga mazare fiarta, astfel soteul va fi si gustos si aspectuos.
Ingrediente
- 200 gr naut
- 75 gr unt
- 3 morcovi
- patrunjel verde
- 1 catel de usturoi
- sare
- menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Se pune nautul intr-un castron si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge nautul de surplusul de apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa, timp de 30 de minute, dupa care se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se fierb morcovii in coaja, timp de 20-25 de minute, apoi se scurg de apa, se curata de coaja si se taie rondele.
- Se amesteca rondelele de morcov cu nautul si usturoiul, apoi amestecul se pune intr-o tigaiw cu unt topit, sa se caleasca. Patrunjelul verde se toaca marunt si se adauga peste amestecul din tigaie.
- Inainte de servire se decoreaza fiecare farfurie cu frunze de menta proaspata.