Sote de morcovi cu naut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Soteul de morcovi cu naut este de fapt o salata aperitiv pe care o puteti servi la orice ora din zi atat ca fel principal cat si ca gustare.Pentru un gust mai bogat [uteti adauga mazare fiarta, astfel soteul va fi si gustos si aspectuos.

Ingrediente

    • 200 gr naut
    • 75 gr unt
    • 3 morcovi
    • patrunjel verde
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • menta proaspata

Instructiuni de preparare

  1. Se pune nautul intr-un castron si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge nautul de surplusul de apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa, timp de 30 de minute, dupa care se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Separat, se fierb morcovii in coaja, timp de 20-25 de minute, apoi se scurg de apa, se curata  de coaja si se taie rondele.
  3. Se amesteca rondelele de morcov cu nautul si usturoiul, apoi amestecul se pune intr-o tigaiw cu unt topit, sa se caleasca. Patrunjelul verde se toaca marunt si se adauga peste  amestecul din tigaie.
  4. Inainte de servire se decoreaza fiecare farfurie cu frunze de menta proaspata.

Recomandari

Salate