Sos brun spaniol

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul brun spaniol este un sos foarte gustos si aromat, fiind la fel de bun si la vita si la porc sau peste.

Ingrediente

    • 1 kg oase  fara maduva
    • 100 gr ulei
    • 80 gr faina
    • 100 gr morcovi
    • 100 gr patrunjel radacina
    • 100 gr telina radacina
    • 100 gr ceapa
    • 1 capatana de usturoi
    • 100 gr pasta de tomate
    • 3 foi de dafin
    • piper boabe
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor, la foc moderat.
  2. Morcovii, patrunjelul radacina, telina, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Boabele de piper se zdrobesc, iar faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa calduta.
  3. Morcovii,  ceapa,  patrunjelul radacia si telina se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, 2 litri de apa fiarta, oasele, foile de dafin, usturoiul,piperul zdrobit, cimbrul si sare.
  4. Se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se strecoara, apoi se serveste cald sau rece la preparatele  din carne de vita, porc si peste, sau din el se pot prepara alte sosul aromate.

Recomandari

Sosuri