- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de capere cu sardele trebuie sa il incercati deoarece este foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 3-4 fire de ceapa verde
- 6-9 tije de patrunjel
- 2 linguri cu capere
- 2-3 fire de tarhon
- 2 cepe de apa
- 100 gr sardele in ulei sau proaspete
- 4 oua
- sare
- 2-3 linguri cu otet de tarhon
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 20 minute
- Curatati ceapa si tocati-o marunt folosind un cutit bine ascutit, apoi puneti-o intr-un castron adanc.
- Curatati verdeturile, spalati-le si tocati-le marunt apoi amestecati cu ceapa.
- Fierbeti ouale 6 minute, lasati sa se raceasca 2-3 minute in apa rece, decojiti si treceti pe razatoare fiecare ou, cu albus cu tot.
- Adaugati peste oua: otet de tarhon, ulei de salata, sardele tocate marunt, capere intregi. Omogenizati si treceti amestecul in castronul cu ceapa si verdeturi.
- Daca amestecul nu are destul sos adaugati zeama de lamaie sau putina smantana. Sarati si amestecati repede, folosind o lingura de lemn.