- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul spaniol este foarte aromat si gustos, fiind un sos perfect pentru carnea de pui si vita.
Ingrediente
- 1 lingura cu unt
- carne de vitel, de pasare, de vanat - in proportii nedefinite
- 100 gr sunca
- 100 gr slanina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 4-5 cuisoare
- sare
- buchet aromat (2 fire de busuioc, 2 fire de telina, 4-6 fire de patrunjel, 1 frunza de dafin),
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Puneti untul intr-o cratita adanca, adaugati carnea taiata felii potrivite, sunca, slanina felii subtiri rumenite si stingeti cu apa calda. Lasati sa fiarba pana cand carnea se poate consuma si sosul a scazut de tot.
- Adaugati in cratita o lingura cu faina, amestecati si subtiati cu apa calda. Puneti tot acum: cuisoare, sare, buchetul aromat, ceapa si morcovul taiate bucati. Cand a dat in clocot, umpleti cu 2 litri de apa calda si fierbeti la foc mic timp de 2 ore. Stingeti focul, lasati sosul sa se raceasca, strecurati.
- Cand sosul este gata poate fi folosit langa orice fel de mancare (fara peste). Daca ramane, sosul poate fi pastrat in sticla, la frigider.