Sos nemtesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul nemtesc este un sos aromat, usor picant care da o oarecare aroma preparatului cu care este servit.

Ingrediente

    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingura cu faina
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • sare
    • 2 galbenusuri crude
    • piper boabe
    • 5-6 tije de telina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati, spalati, taiati felii si puneti legumele sa fiarba in 700 ml de apa fiarta. Lucrati cu vasul acoperit, iar dupa jumatate de ora stingeti focul, scurgeti apa si mixati legumele calde.
  2. Turnati apa in care au fiert legumele peste pasta obtinuta, sarati, adaugati nucsoara rasa, lasati deoparte. Odata cu legumele puneti la foc frunzele de telina.
  3. Faceti o pasta omogena din unt si faina, subtiati cu supa crema de legume si lasati sa fiarba 10-12 minute. Amestecati cu lingura de lemn ca sa evitati prinderea de peretii vasului. Gustul picant il da nucsoara.
  4. Stingeti focul si amestecati (cu vasul pe masa) galbenusurile crude.
  5. Serviti sosul cald langa carne si peste rasol.

Recomandari

Sosuri