- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul nemtesc este un sos aromat, usor picant care da o oarecare aroma preparatului cu care este servit.
Ingrediente
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- sare
- 2 galbenusuri crude
- piper boabe
- 5-6 tije de telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati, spalati, taiati felii si puneti legumele sa fiarba in 700 ml de apa fiarta. Lucrati cu vasul acoperit, iar dupa jumatate de ora stingeti focul, scurgeti apa si mixati legumele calde.
- Turnati apa in care au fiert legumele peste pasta obtinuta, sarati, adaugati nucsoara rasa, lasati deoparte. Odata cu legumele puneti la foc frunzele de telina.
- Faceti o pasta omogena din unt si faina, subtiati cu supa crema de legume si lasati sa fiarba 10-12 minute. Amestecati cu lingura de lemn ca sa evitati prinderea de peretii vasului. Gustul picant il da nucsoara.
- Stingeti focul si amestecati (cu vasul pe masa) galbenusurile crude.
- Serviti sosul cald langa carne si peste rasol.