- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul cu ficatei de pasare este un sos foarte aromat si gustos, mai ales daca este servit la carnea de vanat in sange.
Ingrediente
- 250 gr ficatei de pui
- 1 lingura cu unt
- sare
- 175 ml vin alb
- 2 portocale
- 1 lingura cu zahar
- 2 cuisoare
- 1 lingurita cu pulbere de scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati si curatati ficateii, puneti sa fiarba in apa rece 5-6 minute, scurgeti si treceti ficateii in tigaia in care ati pus o lingura de unt. Lasati sa se rumeneasca 3-5 minute, apoi ii treceti prin masina de tocat.
- Amestecati si condimentati cu sare, pulbere de scortisoara, zahar si 2 cuisoare, fara sa mutati pasta de ficatei in alt vas. Acoperiti cu vin si sucul de la o portocala, fierbeti pe foc mic, amestecand des cu lingura de lemn, potrivind gustul de sare.
- Cand sosul este fiert adaugati sucul de la portocala ramasa, omogenizati si stingeti focul.
- Serviti sosul langa carne de vanat, cu paine de casa si vin rosu.