Sos cu ficatei de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul cu ficatei de pasare este un sos foarte aromat si gustos, mai ales daca este servit la carnea de vanat in sange.

Ingrediente

    • 250 gr ficatei de pui
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • 175 ml vin alb
    • 2 portocale
    • 1 lingura cu zahar
    • 2 cuisoare
    • 1 lingurita cu pulbere de scortisoara

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati si curatati ficateii, puneti sa fiarba in apa rece 5-6 minute, scurgeti si treceti ficateii in tigaia in care ati pus o lingura de unt. Lasati sa se rumeneasca 3-5 minute, apoi ii treceti prin masina de tocat.
  2. Amestecati si condimentati cu sare, pulbere de scortisoara, zahar si 2 cuisoare, fara sa mutati pasta de ficatei in alt vas. Acoperiti cu vin si sucul de la o portocala, fierbeti pe foc mic, amestecand des cu lingura de lemn, potrivind gustul  de sare.
  3. Cand sosul este fiert adaugati sucul de la portocala ramasa, omogenizati si stingeti focul.
  4. Serviti sosul langa carne de vanat, cu paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Sosuri