Supa crema de spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de spanac este o supa delicioasa, plina de vitamine, care cu siguranta va fi si pe placul dvs. Aceasta reteta de supa crema este poate cea mai aromata si mai delicioasa supa.

Ingrediente

    PENTRU SUPA:

    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 kg aripi de pui
    • 3 morcovi taiati cubulete
    • 2 cepe tocate
    • 4 frunze de telina
    • 2 linguri pasta de rosii
    • 1 lingura piper negru
    • cateva fire de patrunjel

    PENTRU CREMA:

    • 3 linguri ulei de masline
    • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
    • 1 kg spanac, tocat marunt
    • sare
    • piper
    • 2 l supa de pui
    • 100 gr faina de porumb
    • 40 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Mai intai, preparati supa. Incalziti uleiul de masline intr-o oala  Adaugati aripile de pui si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc. Scoateti aripile si lasati-le deoparte. Adaugati morcovii, ceapa si telina si fierbeti-le pana se fragezesc si capata o culoare aurie. Puneti din nou carnea in tigaie si adaugati 2 litri de apa, pasta de ro?ii, piper si patrunjel. 
  2. Amestecati pentru a dizolva ce a mai ramas pe fundul vasului. Lasati sa dea in clocot, dati focul mai mic si lasati sa fiarba inabusit timp de 45 de minute. Din cand in cand inlaturati spuma si grasimea care se aduna la suprafata. Dati vasul la o parte si scurgeti.
  3. Pentru prepararea cremei  incalziti uleiul de masline intr-o cratita, adaugati usturoiul si cali?i timp de 5 minute. Adaugati spanacul si fierbeti 2 minute, apoi adaugati supa groasa. Lasati sa dea in clocot, apoi dati focul mai mic. Amestecati faina si faina de porumb intr-un castron separat.
  4. Adaugati o ceasca de supa fierbinte si amestecati continuu. Turnati amestecul in vasul cu spanac si fierbeti 10 minute. Asezonati cu sare si piper si serviti.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri