- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa ardeleneasca de cartofi este o supa racoritoare, satioasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 8 cartofi
- 2 cepe
- 3 lingurite faina
- 250 gr smantana
- 2 gulii
- 1 radacina de telina
- 100 ml ulei
- frunze de tarhon
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii si telina de coaja si se taie cubulete, care se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare, adaugand ssi ceapa taiata cubulete. Cand legumele din oala sunt fiert pe jumatate se adauga guliile curatate si taiate cuburi.
- Intre timp, se face un rantas slab din faina rumenita in ulei si stinsa cu 100 ml apa, lasand sa fiarba la foc mic, 10 minute, dupa care se adauga smantana.
- Cand toate legumele sunt fierte, se adauga rantasul si se ia oala de pe foc.
- Supa ardeleneasca de cartofi se serveste cu frunze de tarhon tocate marunt sau cu patrunjel verde.