Ciorba de legume cu busuioc verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de legume cu busuioc verde este o ciorba gustoasa, satioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 250 gr fasole verde pastai
    • 2 cepe
    • 2 ardei
    • 400 ml bors
    • patrunjel verde
    • 3 linguri ulei de masline
    • 250 gr fasole boabe
    • 2 morcovi
    • 50 gr orez
    • 2 rosii
    • busuioc verde piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fasolea verde si se fierbe in apa cu sare. Fasolea boabe se alege si se lasa la inmuiat in apa calduta 2-3 ore.
  2. Intre timp, se curata restul legumelor, se spala si se taie marunt, dupa care se calesc in putin ulei. Se adauga apa si orezul spalat si se lasa sa fiarba. Fasolea uscata se fierbe in alta cratita, schimband apa de 2-3 ori ca sa se elimine toxinele.
  3. Dupa ce au fiert atat fasolea uscata cat si cea verde, se fierb in oala cu celelalte legume, adaugand borsul si rosiile pasate. Se potriveste sare si piper, dupa gust, si se decoreaza cu patrunjel verde si busuioc proaspat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri