Ciorba de fasole cu ciolan afumat- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole cu ciolan afumat este un preparat ardelenesc, gustos si foarte aromat.

Ingrediente

    • 650 gr fasole boabe uscata
    • 2 cepe
    • 1 telina radacina
    • 200 gr bulion
    • 100 ml ulei
    • 1 ciolan afumat de 1 kg
    • 4 morcovi
    • 1 pastarnac
    • tarhon in otet
    • 4 linguri faina
    • piper macinat
    • 1 lingurita boia dulce
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciolanul se pune la fiert in 4-5 litri de apa rece, impreuna cu telina si pastarnacul. Fasolea se fierbe separat in doua-trei ape.
  2. Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga boiaua si morcovii taiati rondele, se mai lasa aproximativ 5 minute dupa care se toarna peste ciolan.
  3. Dupa ce fasolea s-a fiert, se toarna peste ea zeama de la ciolan, bucatile de carne desprinse de pe os, se adauga bulionul si tarhonul tocat marunt si se mai fierb 10-15 minute.
  4. Se face separat un rantas din ulei si faina si se adauga la ciorba. Se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri