- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole cu ciolan afumat este un preparat ardelenesc, gustos si foarte aromat.
Ingrediente
- 650 gr fasole boabe uscata
- 2 cepe
- 1 telina radacina
- 200 gr bulion
- 100 ml ulei
- 1 ciolan afumat de 1 kg
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- tarhon in otet
- 4 linguri faina
- piper macinat
- 1 lingurita boia dulce
- sare
Instructiuni de preparare
- Ciolanul se pune la fiert in 4-5 litri de apa rece, impreuna cu telina si pastarnacul. Fasolea se fierbe separat in doua-trei ape.
- Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga boiaua si morcovii taiati rondele, se mai lasa aproximativ 5 minute dupa care se toarna peste ciolan.
- Dupa ce fasolea s-a fiert, se toarna peste ea zeama de la ciolan, bucatile de carne desprinse de pe os, se adauga bulionul si tarhonul tocat marunt si se mai fierb 10-15 minute.
- Se face separat un rantas din ulei si faina si se adauga la ciorba. Se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote.