- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saramura de platica este un preparat pescaresc foarte gustos si usor de preparat.
Ingrediente
- 2 platici (1,5-2 kg.)
- 2 arei iuti
- 1 capatina de usturoi
- apa
- 2 linguri de ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa.
- In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pana se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui.
- Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars,apoi se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot.
- Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu uleiul, in care se rup cei doi ardei iuti, si se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz. Se poate servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda.